European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


VAHTI-ohje 2001/4 Sähköisten palveluiden ja asioinnin tietoturvallisuuden yleisohje

Dataset Profile

Odm ID
422c9bf6-1bd0-4958-956e-d0bd5d18ebaa
Title
VAHTI-ohje 2001/4 Sähköisten palveluiden ja asioinnin tietoturvallisuuden yleisohje
Notes
Tässä ohjeessa esitetään kokemuksiin perustuvia suositeltavia käytäntöjä sähköisten palvelujen tietoturvallisuudesta. Tietoturvallisuuden hyvä taso on välttämätön edellytys sähköisten palvelujen hoitamiselle, laadulle ja tietotekniikan hyödyntämiselle.

Ohjeen keskeisiä kohderyhmiä ovat sähköisiä palveluja tarjoavien yksiköiden johto ja sähköisten palveluiden kehittämisestä ja ylläpidosta vastaavat henkilöt sekä tietohallinnosta ja tietoturvallisuudesta vastaavat henkilöt.

Perusjärjestelmien tietoturvallisuus, toimiva tietoturvallisuustyö ja henkilöstön ammattitaito ovat edellytyksiä sähköisten palveluiden tietoturvallisuuden toteuttamiselle. Tietoturvallisuusriskeihin varautuminen on suhteutettava palvelutyyppiin. Sähköisissä palveluissa on kiinnitettävä erityistä huomiota tietoteknisten komponenttien tietoturvallisuusominaisuuksiin. Teknisen tietoturvallisuuden keskeisiä osatekijöitä ovat reaaliaikainen valvonta ja teknisten komponenttien ajantasaisuus. Toteutettaessa sähköisiä palveluja tietotekniikkayritysten avulla, tulee sopia kirjallisesti tietoturvallisuudesta sekä käyttää tietoturvallisuusosaamista keskeisenä yhteistyökumppanin valintakriteerinä. (20.10.2011)
Author
Karoliina Ratia
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-29 03:28:14
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Valtiovarainministeriö
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)