European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Kääntymisrajoitus (Digiroad-tietolaji)

Dataset Profile

Odm ID
6e2ef20c-ec1a-4458-a110-2be6901a1c57
Title
Kääntymisrajoitus (Digiroad-tietolaji)
Notes
Määritelmä: Kääntymisrajoituksella on mahdollista osoittaa pakolliset, kielletyt tai estetyt kääntymissuunnat.
Kääntymisrajoitus koostuu kääntymisrajoituksen tyypistä, kääntymisrajoitukseen liittyvistä alku-, väli- ja loppuelementeistä sekä mahdollisesta vaikutusajasta Time Domain -merkkijonona. Kääntymisrajoitukseen voi liittyä myös ajoneuvosegmenttejä, joissa on määritetty ne ajoneuvotyypit, joita kääntymisrajoitus koskee.

Kääntymisrajoitustieto on ajoratakohtainen eikä kaistakohtainen. Kääntymisrajoitus on elementtien välillä vain, jos miltään kaistalta ei saa kääntyä toiselle elementille. Digiroad-tietojärjestelmä mahdollistaa kääntymisrajoituksen tallentamisen myös kaistakohtaisesti, mutta tämä mahdollisuus ei ole käytössä.

Kääntymisrajoituksina ei ole kaikkia kohtia, joissa ei saa kääntyä. Tällöin Digiroad-tietojärjestelmän muut ominaisuustiedot ilmaisevat rajoituksen tieverkossa. Tällaisia ovat kohdat, jotka johtuvat tie-elementtien yksisuuntaisuuksista, kevyen liikenteen väylistä tai suljetuista yhteyksistä.

Kääntymisrajoitukseen on voitu liittää ajoneuvo kielletty tai -sallittu tietoja, jos kääntymisrajoitus koskee vain määrättyjä ajoneuvotyyppejä. Kääntymisrajoitusta ei ole, jos ajoneuvo kielletty tai -sallittu tiedot ovat voimassa tulosuunnasta riippumatta, koska tällöin riittää ajoneuvotieto ilman siihen liittyvää kääntymisrajoitusta.

Kattavuus: Tietoja on maanteillä ja kaduilla sekä joillain yksityisteillä.
Author
Liikennevirasto
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-29 02:49:46
Tags
Date Released
2015-01-01T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Liikennevirasto
Country
State
Platform
ckan
Language
Version
(not set)