European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri v. 0.8

Dataset Profile

Odm ID
a6679a2c-b6f9-4826-8036-010926dea7b8
Title
Julkisen hallinnon paikkatiedon viitearkkitehtuuri v. 0.8
Notes
Kokonaisarkkitehtuurityö ja paikkatiedon viitearkkitehtuuri tähtäävät tietojärjestelmien yhteentoimivuuteen julkishallinnossa ja laajemminkin koko yhteiskunnassa. Paikkatietojen osalta lähtökohtana ovat eurooppalainen Inspire-lainsäädäntö ja kansainväliset standardit, joilla tavoitellaan yhteentoimivuutta yleismaailmallisesti. Säädösten ja standardien ohella yhteentoimivuuteen ohjaavat strategiat ja ohjelmat.

Paikkatieto on tietoa kohteista, joiden paikka Maan suhteen tunnetaan. Sijaintitieto voi olla täsmällistä koordinaattitietoa tai viitteellistä osoitteiden tai tunnusten avulla kohteita paikantavaa tietoa. Paikkatieto on näkökulma tietoon, tietojenkäsittelyyn ja tietohallintoon ja se tukee erillään kerättyjen ja pidettyjen tietojen yhdistämistä ja eri tietojärjestelmien yhteentoimivuutta.

Kokonaisarkkitehtuurin lähtökohtana on neljä näkökulmaa: toiminnot, tiedot, tietojärjestelmät ja teknologia. Näkökulmia tarkastellaan käsitteellisellä, loogisella ja fyysisellä tasolla. Paikkatiedon viitearkkitehtuuri koskettelee kaikkia näkökulmia lähinnä käsitteellisellä tasolla ja painottuu tietoihin ja tietojärjestelmien rajapalveluihin eli paikkatiedon palveluarkkitehtuuriin. (05.03.2013)
Author
Paikkatiedon standardisalkku
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-29 02:49:42
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Valtiovarainministeriö
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)