European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Helsingin opaskartta

Dataset Profile

Odm ID
f3f7f8a9-6f92-4063-ab59-c540aba14a2b
Title
Helsingin opaskartta
Notes
Helsingin opaskartta on kuvaustekniikaltaan yleistetty paikannuksen ja opastuksen avuksi tuotettu kartta Helsingin alueelta. Opaskartta tuotetaan Helsingin kaupunkimittausosaston ylläpitämistä kartta-aineistoista yleistämällä mittakaavaan 1:10 000.

Helsingin opaskartta kattaa koko Helsingin kaupungin alueen, mukaan lukien merialue. Aineisto tuotetaan kantakartan, osoitepäätösten, lainvoimaisten asemakaavojen, ilmakuvien ja muiden tietolähteiden avulla. Aineistoja päivitetään jatkuvasti, avoin data -julkaisu toteutetaan kerran vuodessa.

Opaskartta sisältää mm. seuraavat tiedot: nimistö, kadut, tiet ja rautatieyhteydet, julkiset rakennukset, kerrostaloalueet, pientaloalueet, teollisuusalueet, metsä- ja peltoalueet, luonnonsuojelualueita sekä kunnan rajat. Lisäksi kartassa on esitetty kaupunginosien ja osa-alueiden nimet sekä joitakin nähtävyyksiä ja julkisia palveluja.

Helsingin opaskartta julkaistaan rasterikuvatiedostona TIF-tiedostomuodossa. Aineiston koordinaattijärjestelmä on ETRS-GK25 (EPSG:3879). Rasterikuva asemoidaan koordinaattijärjestelmään TFW-tiedoston ja TAB-tiedoston avulla.

Aineiston tarkempi kuvaus:
http://ptp.hel.fi/avoindata/aineistot/Helsingin_opaskartta_kuvaus.pdf
http://ptp.hel.fi/paikkatietohakemisto/?id=41
Author
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 11:53:41
Tags
Date Released
2015-07-07T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
vuosi
Organisation
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)