European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Helsingin liikenneväylät

Dataset Profile

Odm ID
157fadcc-216a-4109-beb0-bf96487f8ff6
Title
Helsingin liikenneväylät
Notes
Helsingin liikenneväylät (keskilinja-aineisto) käsittää Helsingin liikenneväylien keskilinjaviivat, mukaan lukien jalkakäytävien, suojateiden, pyöräteiden ja yhdistettyjen kevyen liikenteen väylien keskilinjaviivat. Aineistossa on mukana myös merkittävimpien puistokäytävien, puistoteiden ja -polkujen keskilinjaviivat, venelaiturit, ratsastusreitit ja tärkeimmät ulkoilureitit.

Aineistoon on merkitty myös sillat ja alikulut sekä portaat. Aineistoon on kirjattu myös joitakin maanalaisia tai kauppakeskusten läpi kulkevia yhteyksiä.

Keskilinja-aineiston ylläpidon lähtötietoina ovat Kantakartta, ajantasaiset asemakaavat, Opaskartta, tuoreimmat ortoilmakuvat, katujen väyläluokitus (Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosasto), Pääkaupunkiseudun ulkoilu- ja pyöräilykartta sekä HKR:n tuottamat aineistot.

Mittakaava: 1:500

Aineisto on saatavilla kahdessa eri formaatissa:
1) Esri Shape: ETRS-GK25 (EPSG:3879)
2) KML: WGS 84 (WGS 1984, EPSG:4326)

Aineistoa ylläpidetään vektorimuodossa Bentley MicroStation-ohjelmalla. Liikenneverkon luokittelu perustuu Tieliikennelakiin sekä KSV:n liikennesuunnitteluosaston käyttämään väyläluokitteluun.

Keskilinja-aineistoa päivitetään jatkuvasti Kantakartan mukaisessa päivitysrytmissä. Aineistoa ylläpitää Helsingin kaupunkimittausosasto. Keskilinja-aineisto julkaistaan avoimena datana kerran vuodessa Helsingin kaupunkimittausosaston ”avoin data” -internetsivulla.

Aineistoa käytettäessä tulee mainita lähdetiedot:
© Kaupunkimittausosasto, Helsinki 2015

Lisätietoja: http://ptp.hel.fi/paikkatietohakemisto/?id=86
Author
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 11:52:26
Tags
Date Released
2015-01-13T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
vuosi
Organisation
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)