European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Terassit Helsingin yleisillä alueilla

Dataset Profile

Odm ID
475e23bb-81a7-4dd0-8151-aa928517a93a
Title
Terassit Helsingin yleisillä alueilla
Notes
Aineisto sisältää sijaintitiedot ravitsemisliikkeiden (ravintola, kahvila, kioski) terasseista Helsingin kaupungin yleisillä alueilla kolmelta eri kesältä 2011-2013. Kunkin kesän terassit ovat pistemäisinä kohteina kolmessa eri Esri Shape -tiedostopaketissa. Pisteiden ominaisuustiedot ovat ravitsemisliikkeen nimi, ulkotarjoiluluvan sallima asiakaspaikkojen enimmäismäärä sekä sijaintipisteen osoite.

Terassin sijoittaminen yleiselle alueelle (kadut, puistot, torit, ym.) edellyttää ulkotarjoilulupaa Helsingin kaupungin rakennusvirastolta. Tämä aineisto koostuu terasseista, joiden ulkotarjoilulupa oli voimassa kyseisenä kesäkautena. Mukana on myös pieni joukko terasseja, jotka vuokrataan / luvitetaan jonkin toisen hallintokunnan toimesta tai jotka eivät sijaintinsa puolesta tarvitse lupaa rakennusvirastolta.

Aineisto on irrotettu järjestelmästä, jota käytetään yleisten alueiden työmaa- ja vuokrauskohteiden valvontaan ja on luonteeltaan kartoitustietoa. Kyseessä ei ole listaus ajantasaisesta lupatilanteesta, ja aineisto ei välttämättä sisällä kaikkia yleisten alueiden terasseja. Kesä 2011 on tietyiltä alueilta selvästi puutteellinen.

Aineiston koordinaatisto on ETRS-GK25 (EPSG:3879).

Terassipisteiden ominaisuuskentät:
ID = tunnistenumero
nimi = ravitsemisliikkeen nimi
asp_max = ulkotarjoiluluvassa määritelty asiakaspaikkojen enimmäismäärä. Jos terassialuetta ei vuokrata rakennusvirastolta, arvo on "0".
pist_os = terassin sijaintipisteelle automaattisesti generoitu osoite. Tämä ei välttämättä vastaa ravitsemisliikkeen käyntiosoitetta.

HUOM: Aineistoa ei enää (8/2014) päivitetä, vaan samat tiedot Helsingin terasseista on nyt saatavilla Helsingin kaupungin yleisten alueiden rekisterin rajapinnan kautta: http://www.hri.fi/fi/dataset/helsingin-kaupungin-yleisten-alueiden-rekisteri
Author
Helsingin kaupungin rakennusvirasto
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 12:14:34
Tags
Date Released
2013-09-10T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Helsingin kaupungin rakennusvirasto
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)