European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Rajapinta Staran lumiaurojen sijantitietoihin

Dataset Profile

Odm ID
ded58034-5687-4588-9175-f3bef187cf56
Title
Rajapinta Staran lumiaurojen sijantitietoihin
Notes
Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara otti vuonna 2012 käyttöönsä sähköisen tuotannonohjausjärjestelmän, joka tuottaa GPS-paikkatietoa tehdystä työstä. Helmikuussa 2013 Stara aloitti avoimen datan kokeilun, jossa etsitään uusia tapoja katujen talvihoidon töiden seurantaan ja visualisointiin.

Aineistossa on alun pilottivaiheessa mukana vain pieni osa (noin 10 prosenttia) Staran Helsingissä tekemästä talvihoidon työstä. Aineisto koskee alussa itäistä kantakaupunkia ja Itä-Helsinkiä, ja mukana on parisenkymmentä ajoneuvoa (21.2.2013). Palvelu laajenee vähitellen kattamaan kaikki Staran hoidossa olevat alueet. Ajankohtaiset tiedot aineistossa olevien lumiaurojen määrästä ja alueesta saa Staran sivuilta: http://www.hel.fi/hki/Rakpa/fi/Kaupunkitekniikka/Yllapito/Aura-auto%20kartalla

API-kuvaus (rajapintakuvaus) löytyy osoitteesta https://github.com/codeforeurope/aura/wiki/API

Ajoneuvojen sijantikoordinaatit ovat WGS-84-muodossa.

Data on viisi minuuttia viivästettyä. Viivästys johtuu mobiilaitteiden tavasta lähettää dataa kolmen minuutin välein paketteina palvelimelle. Sijaintitiedot tulevat yhden sekunnin välein silloin, kun työsuoritus on päällä.

Aineiston kanssa voi käyttää haluamaansa karttapohjaa. On hyvä huomata, että Helsingin kadut on luokiteltu kolmeen hoitoluokkaan, mikä ohjaa töiden kiireellisyyttä (ks. katujen hoitoluokat kartalla: http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/Kadut/Hoito/Hoitoluokitus).

Stara hoitaa noin 60 prosenttia Helsingin kaduista rakennusviraston tilausten ja hoitoluokitusten mukaan.
Author
Stara
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 12:12:53
Tags
Date Released
2013-02-21T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Stara
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)