European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Helsingin seudun kehysalueen väestöennuste 1.1.2010-2040

Dataset Profile

Odm ID
377785e4-ff7b-4ae1-bce5-8c21d7bfbba7
Title
Helsingin seudun kehysalueen väestöennuste 1.1.2010-2040
Notes
Helsingin seudun kehysalueen väkiluku 1.1.2009 ja väestöennuste 1.1.2010-2040. Sisältää väestön määrän 1.1.2009 sekä väestöennusteen vuosille 1.1.2010-2040 iän ja sukupuolen mukaan.

Sisältää kuntakohtaisen ennusteen kullekin Helsingin seudun kehysalueen kunnalle. Helsingin seudun kehysalueen muodostavat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Aluejaottelu vastaa tilannetta 1.1.2009.

Tietolähde
Tilastokeskus, StatFin: http://tilastokeskus.fi/til/vaenn/

Menetelmän kuvaus

Väestöennuste kuvaa tulevaa väestönkehitystä. Tilastokeskuksen käyttämä väestöennustemenetelmä on ns. demografinen komponenttimalli, jossa väestön tuleva määrä ja rakenne lasketaan ikäryhmittäisten syntyvyys-, kuolevuus- ja muuttokerrointen avulla. Kertoimet on laskettu viime vuosien väestönkehityksen perusteella. Ennusteessa ei ole pyritty arvioimaan taloudellisten, sosiaalipoliittisten, aluepoliittisten tms. tekijöiden vaikutusta väestönkehitykseen.

Tilastokeskuksen väestöennuste on demografinen trendilaskelma, jossa väestönkehityksen on oletettu jatkuvan viime vuosien kaltaisena. Ennustetut väkiluvut on luokiteltu 1-vuotisikäluokkiin.

Tietojenkeruumenetelmät

Suomen väestötilasto perustuu maistraattien ylläpitämään Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmään. Väestörekisterikeskus toimittaa tiedot väestönmuutoksista Tilastokeskukselle. Tilastokeskuksen väestöennusteessa väestön tuleva määrä ja rakenne lasketaan hedelmällisyys-, kuolevuus- ja muuttokertoimien avulla. Kertoimet lasketaan lopullisista väestönmuutostilastoista. Ennusteen laatimisessa käytettävistä menetelmistä on tarkempaa tietoa väestöennusteen laatuselosteessa tilaston kotisivulla.

Väestöennuste on tehty kolmen vuoden välein. Väestöennuste laaditaan ja julkistetaan syksyisin.

http://tilastokeskus.fi/meta/til/vaenn.html
http://tilastokeskus.fi/til/vaenn/kas.html
http://tilastokeskus.fi/til/vaenn/men.html
http://tilastokeskus.fi/til/vaenn/laa
Author
Helsingin kaupungin tietokeskus
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 11:45:11
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
3 vuotta
Organisation
Helsingin kaupungin tietokeskus
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)