European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Helsingin kaupungin ostot

Dataset Profile

Odm ID
5ed606a5-8d7e-4b45-b063-7e93bee7c72c
Title
Helsingin kaupungin ostot
Notes
Helsingin kaupungin ostot (palvelut, aineet ja tarvikkeet, käyttöomaisuushankinnat) vuodesta 2012 alkaen. Tiedoissa on mukana Helsingin kaupungin kaikki virastot ja liikelaitokset.

Helsingin kaupungin rakennusviraston (HKR), Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) ja Helsingin kaupungin rakentamispalvelun (Stara) tietoja ylläpidetään eri järjestelmissä kuin muita, joten niiden tiedot löytyvät kukin omalta välilehdiltään. HKR:n ja HKL:n osalta toimittajanumerot (ToimittajaNro) poikkeavat kaupungin muiden virastojen ja liikelaitosten numeroinnista, joten vertailussa ja yhdistelyssä tulee käyttää toimittajan Y-tunnusta.

Lisäksi HKR:n ja HKL:n kirjanpitotilit ja niiden numerointi (TiliNro ja Tili) poikkeavat kaupungin muiden virastojen ja liikelaitosten numeroinnista. HKR:n ja HKL:n taulukoissa on lisäsarake (sarake R), jossa on kaupungin tilikartan mukainen tilinumero; tämän tiedon avulla voi yhdistää HKR:n ja HKL:n tilitietoja kaupungin muiden virastojen ja liikelaitosten tietoihin.

Tiedot on poimittu ostolaskujen käsittelyjärjestelmistä palvelujen ja tarvikkeiden ostojen tileiltä, myös investointien / käyttöomaisuushankintojen tileiltä. Tiedot on poimittu lähdejärjestelmästä laskurivitasolla, jonka jälkeen ne on summattu (€) virasto-, toimittaja- ja tilitasoille.

Tietoihin on lisätty luokittelutietoja helpottamaan tietojen jäsentelyä. Toimittajat on luokiteltu kaupunkikonsernin sisäisiin ja ulkoisiin toimittajiin. Aineistossa on myös toimittajien Y-tunnukset. Tilit on luokiteltu päätasolla (Tiliryhmä1) asiakaspalveluiden ostoihin, muiden palvelujen ostoihin, aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ostoihin sekä käyttöomaisuushankintoihin.

Tiedot mahdollistavat kaupungin virastojen hankintojen (ostojen) tarkastelun toimittaja- ja tilitasoilla. Suodattamalla tietoja voidaan vertailla ostojen toteutumia erilaisten tietojen perusteella.

Tiedot päivittyy kerran vuodessa.
Author
Helsingin kaupunki, Kaupunginkanslia
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 11:50:56
Tags
Date Released
2014-03-11T00:00:00
Date Updated
2015-03-23T00:00:00
Update Frequency
vuosi
Organisation
Helsingin kaupunginkanslia
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)