European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Helmet-kirjastojen lainaus- ja palautusmäärät

Dataset Profile

Odm ID
2af03f56-3121-46ce-bab8-d5e42ca0cc92
Title
Helmet-kirjastojen lainaus- ja palautusmäärät
Notes
Tilasto HelMet-kirjaston eli Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen niteiden lainaus- ja palautusmääristä.

Nide on kirjaston kokoelmiin kuuluva aineistokappale, esimerkiksi yksittäinen kirja, lehti, videotallenne tai äänite.

Excel-tiedoston ensimmäisellä välilehdellä on kirjastojen lainattujen ja palautettujen aineistoniteiden lukumäärät lainaus- ja palautuspaikan ja -tavan (asiakaspääte, automaatti, palvelupiste) mukaan kuukausittain vuodesta 2013 alkaen. Lainaus- ja palautuspaikka on ilmoitettu kaupungin ja toimipaikan mukaan. Tilastossa näkyvät myös internetin kautta tehdyt nidelainojen uusinnat.

Asiakaspääte on kirjastotiloissa sijaitseva vain verkkokirjastoasiointiin (haku.helmet.fi, luettelo.helmet.fi) tarkoitettu tietokone. Vantaan kaupunginkirjaston toimipisteissä ei ole asiakaspäätteitä, vaan verkkokirjastoasiointi tapahtuu yleisillä asiakastietokoneilla.

Toisella välilehdellä on lainattujen aineistoniteiden lukumäärät niteen omistajakokoelman eli sijoituspaikan mukaan kuukausittain vuodesta 2013 alkaen. Niteen omistaja on ilmoitettu kaupungin, toimipaikan, osaston (aikuiset, lapset, musiikki, erikoisosastot) ja kokoelman (lainattavat, käsikirjasto, varasto, erikoiskokoelmat) mukaan. Jos osasto tai kokoelma on ”määrittelemätön”, ei niteen osastoa tai kokoelmaa ole määritelty kirjaston aineistotietokannassa.
Author
Vantaan kaupungin kirjasto- ja tietopalvelut
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 11:48:30
Tags
Date Released
2015-08-21T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
vuosi
Organisation
Vantaan sivistystoimen toimiala / kirjasto- ja tietopalvelut
Country
State
Platform
ckan
Language
fi
Version
(not set)