European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Zadovoljstvo građana elektroničkim uslugama i informacijama u javnoj upravi

Dataset Profile

Odm ID
7259f4d1-b919-4d04-87bc-37f86cf06362
Title
Zadovoljstvo građana elektroničkim uslugama i informacijama u javnoj upravi
Notes
U okviru razvoja Strategije e-Hrvatska 2020, izrađen je upitnik o zadovoljstvu građana elektroničkim uslugama i informacijama u javnoj upravi. Riječ je o prvom takvom istraživanju, a stavovi građana koji su riješili taj upitnik, uzeti su u obzir prilikom izrade Strategije.

Prema rezultatima ispitivanja zadovoljstva građana elektroničkim uslugama i informacijama, kojeg je Ministarstvo uprave provelo putem Upitnika o zadovoljstvu građana elektroničkim uslugama i informacijama radi daljnjeg razvoja e-usluga i informatizacije sukladno potrebama građana, područja od najvećeg interesa građana su financije, porezi i zdravlje. Slijede područja pravne države i sigurnosti, odgoja i obrazovanja, rada, prava potrošača, prometa i vozila, poslovanja, obitelji i života, aktivnog građanstva i slobodnog vremena, stanovanja i okoliša, branitelja te turizma i kulture.

Ministarstvo uprave je ovim neposrednim uključivanjem zainteresirane javnosti, osim informacija o tome koje e-usluge korisnici Interneta očekuju od javne uprave, steklo uvid i u stavove korisnika Interneta o e-upravi u Republici Hrvatskoj. Identificirane su i usluge koje su korisnici dosad ostvarili putem Interneta, procijenjena je njihova kvaliteta te su utvrđene prepreke u njihovom korištenju.

Ministarstvo uprave, sukladno načelima otvorenih podataka, dobivene rezultate objavljuje obrađene u .pdf formatu, no objavljuje i izvorne podatke u strojno čitljivom .csv obliku na Portalu otvorenih podataka (data.gov.hr) te time omogućuje daljnje obrade zaprimljenih odgovora.
Author
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-26 17:59:42
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Ministarstvo uprave
Country
State
Platform
ckan
Language
hu
Version
(not set)