European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Månadskarta över grundvattensituationen

Dataset Profile

Odm ID
cb3201d9-d660-48c0-b51d-80261356659c
Title
Månadskarta över grundvattensituationen
Notes
Bedömningen av månadens grundvattensituation tas fram genom att jämföra aktuella grundvattennivåer i mitten av månaden med månadens genomsnittliga nivå sedan 1970-talet. Redovisningen representerar små grundvattenmagasin och är främst ett stöd för de som har egna brunnar. Kartan utgår från ett urval av de 330 observationsrör i SGUs grundvattennät där nivån mäts två gånger per månad, datum som redovisas i attributet date är satt till den 15:de i varje månad men redovisningen gäller ett medelförhållande under månaden.
Datamängden är uppdelade i två delmängder - grundvattensituationen i små magasin och grundvattensituationen i stora magasin.
Relativa nivåer i små magasin i morän eller utanför de större sand och grusavlagringarna med några få undantag baseras dessa på mätningar i jord. Denna redovisning är främst ett stöd för de som har egna brunnar.
Redovisning för stora magasin avser främst de stora sand och grusåsarna, En stor del av landets kommuner tar sitt vatten från stora grundvattenmagasin.
Author
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-23 10:00:47
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Sveriges geologiska undersökning
Country
State
Platform
ckan
Language
sv
Version
(not set)