European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Naturbeskyttede områder med Bilag4 arter 2013

Dataset Profile

Odm ID
ebf64a21-0c2c-43db-8822-206cb455a2e5
Title
Naturbeskyttede områder med Bilag4 arter 2013
Notes
Bilag IV-arter er en gruppe arter, der er særligt truede og sårbare. Arterne fremgår af EU´s Habitatdirektiv bilag IV, og de kaldes derfor i daglig tale for bilag IV-arter. Arterne er beskyttet mod indfangning og må ikke slås ihjel, og deres yngle- og rasteområder må ikke ødelægges elle beskadiges.

De forekommer tre bilag IV-paddearter i kommunen:

Stor vandsalamander:
Den mest udbredte bilag IV-paddeart i kommunen. Den yngler helst i rene og solbeskinnede vandhuller uden fisk og ænder. Uden for yngletiden opholder den sig hyppigst i haver og skove. Den overvintrer på land nedgravet i jordbunden eller under sten og træstammer.

Løvfrø:
Forekommer hovedsageligt i den sydlige del af kommunen, hvor den er genudsat i 1980érne efter at have været forsvundet i årtier. Den yngler helst i lavvandede og solbeskinnede vandhuller uden fisk og ænder. Uden for yngletiden opholden den sig især i levende hegn, krat og skovbryn. Den overvintrer i huller i jorden, under visne blade, i sprækker i murværk og i stendiger.

Spidssnudet frø:
Den sjældneste af kommunens bilag IV-padder. Den yngler helst i lavvandede og solbeskinnede vandhuller i enge og moser. Uden for yngletiden opholder den sig i enge og moser i umiddelbar nærhed af ynglevandhullerne. Den overvintrer hyppigst på land, men kan også overvintre i vandhuller.
Author
Aarhus Kommune, Center for Miljø og Energi
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-24 03:10:26
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Aarhus Kommune
Country
State
Platform
ckan
Language
da
Version
(not set)