European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


HCOV_0400, basis van het Oligoceen Aquifersysteem

Dataset Profile

Odm ID
528f92b2-7550-40da-b529-1888f6d13fe1
Title
HCOV_0400, basis van het Oligoceen Aquifersysteem
Notes
Vlaanderen is opgebouwd uit een afwisseling van watervoerende lagen (zand, grind, krijt, vast gesteente, ...) en regionaal voorkomende niet-watervoerende lagen (bijvoorbeeld klei). De opeenvolging van deze aquifers en aquitards heeft in Vlaanderen een eigen codering: de Hydrogeologische Codering van de Ondergrond van Vlaanderen (HCOV-codering).
De HCOV-codering is opgebouwd uit hydrogeologische hoofd-, sub- en basiseenheden.
De hoofdeenheid groepeert een opeenvolging van geologische lagen die globaal dezelfde hydrogeologische eigenschappen hebben en zo één geheel vormen.
HCOV_0400 (Oligoceen Aquifersysteem) omvat het volledige aquifersysteem tussen de afsluitende lagen van de Boomse klei (Formatie van Boom) en de Bartoon klei (Formatie van Maldegem). Het betreft hier een opeenvolging van al dan niet met elkaar in contact staande watervoerende lagen, gescheiden door niet continue kleilagen van beperkte omvang. Deze hoofdeenheid wordt onder meer gevormd door de lagen behorend tot de Formaties van Bilzen, Borgloon, Sint-Huibrechts-Hern en Zelzate.
De dataset “HCOV_0400, basis van het Oligoceen Aquifersysteem” geeft in een raster per rastercel de hoogtewaarde (in m TAW) weer van de ondergrens van deze hydrogeologische laag.
Author
VMM - Afdeling Operationeel Waterbeheer
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2014-10-02 10:33:17
Tags
Date Released
2014-01-01T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Country
State
Platform
ckan
Language
dut
Version
(not set)