European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


HCOV_0200, basis van het Kempens Aquifersysteem

Dataset Profile

Odm ID
110b9c45-7e45-49dd-9b80-85a805eee9ed
Title
HCOV_0200, basis van het Kempens Aquifersysteem
Notes
Vlaanderen is opgebouwd uit een afwisseling van watervoerende lagen (zand, grind, krijt, vast gesteente, ...) en regionaal voorkomende niet-watervoerende lagen (bijvoorbeeld klei). De opeenvolging van deze aquifers en aquitards heeft in Vlaanderen een eigen codering: de Hydrogeologische Codering van de Ondergrond van Vlaanderen (HCOV-codering).
De HCOV-codering is opgebouwd uit hydrogeologische hoofd-, sub- en basiseenheden.
De hoofdeenheid groepeert een opeenvolging van geologische lagen die globaal dezelfde hydrogeologische eigenschappen hebben en zo één geheel vormen.
HCOV_0200 (Kempens Aquifersysteem) wordt gevormd door alle Tertiaire en Quartaire afzettingen boven de Boomse kleilaag. Geografisch komen deze lagenhoofdzakelijk voor in het bekken van de Kempen. Het betreft hier de zone ten noordoosten van de dagzoming van de Formatie van Boom. Deze hydrogeologische zone bestaat hoofdzakelijk uit een opeenvolging van diverse Tertiaire en Quartaire zanden, afgewisseld met al dan niet belangrijke lokale kleilagen.
De dataset “HCOV_0200, basis van het Kempens Aquifersysteem” geeft in een raster per rastercel de hoogtewaarde (in m TAW) weer van de ondergrens van deze hydrogeologische laag.
Author
VMM - Afdeling Operationeel Waterbeheer
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2014-10-02 10:31:07
Tags
Date Released
2014-01-01T00:00:00
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Country
State
Platform
ckan
Language
dut
Version
(not set)