European
Data Catalogues
Dataset

CKAN

Sub menu


Плащания в СЕБРА и други плащания в БНБ

Dataset Profile

Odm ID
01293990-7330-49c6-92a2-cc73db73ec24
Title
Плащания в СЕБРА и други плащания в БНБ
Notes
Обхват на публикуваната ежедневна информация за плащанията на бюджета.
Информацията за съответния ден съдържа данни за следните плащания:
1. Плащания в СЕБРА
- Плащания от левови бюджетни сметки в Българска народна банка на първостепенните разпоредители с бюджет по държавния бюджет, Националния осигурителен институт, Националната здравноосигурителна каса, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Българската телеграфна агенция, бюджетните организации по чл.13, ал. 4 от Закона за публичните финанси, включени в единната сметка;
- Плащания от левови сметки за средствата от Европейския съюз в Българска народна банка – Национален фонд, Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция, сметка към министъра на финансите за средствата от продажбата на предписани емисионни единици по § 10, ал. 1 от Закона за публичните финанси;
- Предоставени трансфери/субсидии/временни безлихвени заеми от централния бюджет за общините:
- обща субсидия за делегираните от държавата дейности;
- трансфери за местни дейности;
- целева субсидия за капиталови разходи;
- други целеви трансфери;
- временни безлихвени заеми.
2. Други плащания
- Субсидии и капиталови трансфери за нефинансови предприятия и организации с нестопанска цел;
- Плащания по обслужване на държавния дълг (лихви и главници);
- Вноска в общия бюджет на ЕС;
- Разходи, свързани с обслужване на сметки и плащания и др.
Първостепенни разпоредители с бюджет в съответствие с чл. 11, ал. 3 от Закона за публичните финанси са разпоредителите, които съставят, изпълняват и отчитат бюджет и са определени като такива със закон.
Всеки първостепенен разпоредител с бюджет, заедно с неговите подчинени структури от второ и трето ниво (ако има такива) образува система на първостепенен разпоредител или т.нар. „първостепенна система”.
Подробна информация относно технологията на извършване на плащанията в СЕБРА се съдържа в Указание на Българска народна банка и Министерство на финансите 03-13009 от 2009 г. „Обслужване на сметки на бюджетни предприятия и бюджетни плащания”.
Първостепенните разпоредители с бюджет, включени в СЕБРА, публикуват ежедневно на интернет страницата си информация за плащанията в СЕБРА общо за първостепенната система, по второстепенни разпоредители с бюджет и по код за вид плащане за всеки работен ден по реда на чл. 68, ал. 3 от ПМС № 8/2015 г. Информацията се публикува по отделни първостепенни системи и по код за вид плащане в СЕБРА най-късно до края на следващия работен ден.
Информацията за всеки работен ден на 2015 г. се съхранява на съответната интернет страница за срок не по-кратък от 31 март 2016 година.



Author
Author Email
Catalogue Url
Dataset Url
Metadata Updated
2015-09-28 20:14:57
Tags
Date Released
Date Updated
Update Frequency
Organisation
Министерство на финансите
Country
State
Platform
ckan
Language
bg
Version
(not set)